май 27, 2014
България в топ 10 на любимите летни дестинации на руснаците

България попада в топ 10 на най-предпочитаните дестинации за лятна почивка на руските туристи, които пътуват самостоятелно, предаде „Интерфакс”. На челните места са Испания, Италия и Португалия. В топ 10 на страните за туристическо лято 2014 влизат също Гърция, Турция, България, Франция, Чехия, Германия и Великобритания. В сравнение с миналата година най-голям напредък се наблюдава при Португалия, която е в топ 3 за лято 2014.
Най-много за хотелски услуги през това лято руските туристи ще платят във Франция - около 112 евро, а най-малко в Литва - около 36 евро. По продължителност на почивката на море лидери са България - средно 15 дни, Тенерифе (Канарски острови) - 13 дни, Майорка (Балеарски острови) - 12 дни, и гръцките острови - 10 дни.
В топ 10 на чуждестранните градове за летни пътувания на руснаци влизат Барселона, Рим, Париж, Прага, Талин, Лондон, Лисабон, Рига, Истанбул и Вилнюс.

Рейтингът на Oktogo.ru е изготвен въз основа на данни за хотелски резервации, направени от руснаци от 1 юни до 31 август 2014 г.